Langer leven, langer gelukkig….

Mensen leven langer en voelen zich jonger dan ooit tevoren. De bevolking van 65+ neemt ieder jaar toe. Dus meer senioren!

Carl Jung, een psychiater, was een van de eersten die dacht dat het meer aan stress dan aan de leeftijd te wijten was dat ouder worden problemen veroorzaakte.Geest en lichaam zijn ÉÉN ! Helaas houden veel onderzoeken naar het verouderingsproces zich bezig met het zoeken naar zwakheden ipv naar het zoeken van de sterke kanten, meer naar ziekte dan naar gezondheid.

Hoe vermijden we de valstrik van het ouder worden?

Door de feiten onder ogen te zien en vooruit te denken. Ouder worden heeft ook fijne kanten. De middelbare pensioen leeftijd moet een tijd zijn van vooruit zien en voorbereiden van een aankomende nieuwe levenswijze, die gelegenheid biedt voor activiteiten die voldoening geven en zelfrespect bevorderd.Zaken voorbereiden om straks niet voor verassingen te komen staan. Misschien gaat u nu uw talenten gebruiken, die u altijd al gehad hebt, om u leven in te richten op een manier zoals u dat zelf wilt. Zodat u ook in verzet kan komen tegen diegene die “weten wat goed voor u is”.Passie en zingeving houd je gelukkig. Maar het belangrijkste is dat uw eigen persoonlijkheid tot ontwikkeling kan komen als u een andere houding aanneemt ten opzichte van het ouder worden. En jonge mensen gaan beseffen dat ouder worden in feite helemaal niet erg is.

Geef een reactie

Sluit Menu