Een nieuwe ziekte op de wereld.

De wereld op zijn kop.Het coronavirus kan iedereen treffen maar helaas staan de ouderen onder ons vooraan in de lijst. Hoe ga je daar mee om?

Ineens zijn er allemaal hygiëne regels maar daar valt na enige gewenning wel mee te leven. Het handen wassen en de 1,5 meter afstand en het minder naar buiten kunnen dat is te overzien. Wat veel lastiger wordt of is dat is het contact met andere mensen. Handen wassen is een aantal keer 20-30 seconden maar alleen zitten duurt 24/7. Gelukkig hebben we internet en telefoon maar daar is niet iedereen even handig in. Alle kleine beetjes helpen.

Je kunt als senior heel braaf binnen zitten maar dan nog weet je dat je kinderen en kleinkinderen , familie , vrienden ook contact hebben in de buitenwereld. Sommige wellicht in vitale beroepen en hoe ga je daar mee om? Hoeveel zorgen maak je je de hele dag?

Niemand wil dat zijn kinderen ziek worden, niemand wil een auto-ongeluk krijgen, maar als deze dingen gebeuren, wat helpt het dan om er mentaal tegen te strijden? Maar tegen beter weten in doen we het toch, want we weten niet hoe we het moeten stoppen. Ik houd van wat is, niet omdat ik een spiritueel mens ben, maar omdat het pijn doet als ik strijd met de realiteit. We kunnen weten dat de realiteit goed is zoals die is omdat als we er tegen strijden, we spanning en frustratie ervaren. We voelen ons niet natuurlijk en evenwichtig. Als we stoppen om tegen de realiteit in te gaan, wordt actie eenvoudig, vloeiend, vriendelijk en zonder angst. Bij je eigen zaken blijven Ik kan in het universum maar drie soorten zaken vinden: de mijne, de jouwe en die van God. (Voor mij betekent het woord God ‘realiteit’. Realiteit is God, omdat zij bepaalt. Alles waar ik, jij of anderen geen controle over hebben, noem ik Gods zaken.) Veel van onze stress wordt veroorzaakt doordat we mentaal buiten onze eigen zaken leven. Wanneer ik denk ‘jij moet een baan nemen, ik wil dat jij gelukkig bent, jij zou op tijd moeten komen, jij moet beter voor jezelf zorgen’, dan zit ik in jouw zaken. Wanneer ik mij zorgen maak om aardbevingen, overstromingen, oorlog , Corona of wanneer ik zal sterven, dan zit ik in Gods zaken. Wanneer ik mij mentaal in jouw of in Gods zaken meng, is het effect afscheiding. Vroeger wanneer ik mentaal in mijn moeders zaken zat, bijvoorbeeld met een gedachte als ‘mijn moeder zou me moeten begrijpen’, ervaarde ik onmiddellijk een gevoel van eenzaamheid. En ik realiseerde me dat elke keer als ik in mijn leven eenzaamheid of pijn voelde, ik in andermans zaken zat . Wanneer jij jouw leven leeft en ik leef mentaal ook jouw leven, wie leeft er dan mijn leven? We zijn beide daar bij jou. Mentaal in jouw zaken zitten weerhoudt mij om aanwezig te zijn in de mijne. Ik ben afgescheiden van mijzelf, en verbaasd over het feit dat mijn leven niet werkt.

Wanneer je de drie soorten zaken goed genoeg begrijpt om bij je eigen zaken te blijven, kan het je leven een vrijheid geven die je je nauwelijks kunt voorstellen. De volgende keer dat je stress of onbehagen voelt, vraag jezelf dan af in wiens zaken je mentaal zit en je zult waarschijnlijk in lachen uitbarsten! Die vraag kan je terugbrengen bij jezelf. (Byron Katie)

Dus leef mee met anderen maar blijf bij jezelf! Zoek in deze tijd afleiding, hobby,s, nieuwe uitdagingen hoe klein dan ook en leef je eigen leven en des te minder last zul je hebben van deze crisis!Alles gaat voorbij, alles heeft een begin en einde…………………………………………

Geef een reactie

Sluit Menu