Vakantie eenzaamheid

De zomer is aangebroken en massaal gaat men op vakantie. Dan laat je vaak wel je ouders achter of een ouder en 2-3 weken is een lange tijd.

Wie kijkt er naar hen om?

40% van de volwassene heeft er last van en waarvan 8% ernstig of zeer ernstig. Eenzaamheid is een gemis aan sociale relaties. Hoe men dat ervaart is persoonlijk en het kan iedereen overkomen.Jong en oud.Het kan leiden tot psychische en lichamelijke klachten en met name als je van eenzaamheid in een sociaal isolement glijdt.

Praat er met anderen over en schaam je er niet voor. Door erover te praten voel je je al minder eenzaam en kom je er misschien achter dat de ander het ook zo ervaart en kunnen jullie iets voor elkaar betekenen. Versterk je eigen netwerk! Dat kan ook met behulp van een seniorencoach als je het niet alleen kunt of even niet weet hoe je dat aanpakt.

OOK de niet eenzamen kunnen een stapje doen door om te kijken of er in jouw buurt iemand eenzaam is of zich zo voelt. Een kaartje, praatje of kopje koffie doet wonderen en dat kan net dat stapje zijn dat die ander weer stapjes zet naar een prettiger bestaan.

Senioren Praktijk Driebergen biedt ook de mogelijkheid tot gezellig contact of begeleiding naar een clubje toe of waar je interesse ook ligt. En durf je niet alleen ga ik met je mee! Vaak is dat net die stap over de drempel waarbij je hulp kunt gebruiken.

Ik wens jullie een fijne zomer met veel contact en denk eraan de eerste stap moet je zelf zetten anders kun je nooit lopen

Adres

Engweg 78 3972 JJ Driebergen

Contact

+31 630574231

info@seniorendriebergen.nl